Tsempataan
 
 
 

 

 

 
 
Kulttuurikattila
 

Hakunilan ja Länsimäen kansainvälinen keittokirja.
lue lisää >>>

Vuonna 2006 järjestimme Hakunilan päiväkeskuksessa seuraavat tilaisuudet: kurdilaisen kulttuurin illan, Unkari-tapahtuman, Malta-aiheisen juhlan, Haiti-illan, Japanin kulttuurin esittelyn, turkkilaisen illan, intialaisen kulttuurin illan ja suomalaiseen jouluun liittyvän tapahtuman. Esittelimme Kamerunin kulttuuria yhdessä kamerunilaisten kulttuuriyhdistyksen kanssa. Kirjallisuusohjelmista vastasi runoilija Kiamars Baghbani. Hakunila-päivänä järjestimme monikulttuurista ohjelmaa. Ohjelmat toteutettiin Vantaan Vapaa-ajan lautakunnan, Hakunilan aluetoimikunnan ja Opetusministeriön tuella. Martinuksessa pidettiin monikulttuurinen konsertti, jossa esitettiin turkkilaista, albanialaista ja arabialaista musiikkia. Länsimäessä avattiin toimintakeskus, jossa pidettiin useita taidenäyttelyitä. Näyttelyt aloitti Toivo Rännäli. Heidän lisäkseen esittäytyivät makedonialainen taidemaalari, professori Dancho Ordev, syyrialainen tohtori, kuvanveistäjä Yusef Abdelke, länsimäkeläinen taidemaalari Terttu Karioja, karjalainen valokuvaaja Mihail Skripkin, pietarilainen maalari Natalia Määttärinen ja yhdistyksemme taidekurssilaiset opettajansa Lincoln Kayiwan johdolla.

Juutalais-islamilaisen rauhanprojektin päätapahtuma pidettiin Kulttuurikeskus Caisassa, jossa esiintyivät Sorbonnen yliopiston professori Paul Fenton ja Lontoon islamilaisen neuvoston varapuheenjohtaja tohtori Daud Abdullah. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Suomen lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen. Professori Fenton puhui myös Helsingin yliopistolla. Caisassa jarjestimme ”Maailman makuja ja musiikkia” –tapahtuman arabialaisen osion.

Yhdistyksellä on jatkuvia eri alojen projekteja, mm. huumausaineiden vastainen projekti Opetusministeriön ja Terveyden edistämisen keskuksen tuella. Näistä Projekteista vastaavat opettajat Mohedin Al Aswad ja Harun Osmani sekä arkkitehti, graafikko Housam Hamadon. Hakunilan Safety-ryhmän toimintaan osallistui toiminnanjohtaja Burhan Hamdon.

Kerhotoimintaa on järjestetty monen eri kieliryhmän lapsille. Länsimäessä on pidetty arabiankielistä kerhoa ja Lincoln Kayiwa piti taidepajaa lapsille ja nuorille Länsimäessä. Amran Mohamed Ahmed opetti afrikkalaista käsityötä tytöille Länsimäessä ja Hakunilassa opiskeltiin tansseja. Maahanmuuttajalapsille- ja nuorille järjestettiin kirjoituskilpailu. Koulujen kanssa on tehty yhteistyötä, mm. käyty puhumassa eri aiheista. Lasten taideopetus ja eri kulttuurien kerhot on järjestetty Valtion Kirjallisuustoimikunnan, Taiteen Keskustoimikunnan, Opetusministeriön, 7:nde Mars Fonden –säätiön, Kansan sivistysrahaston ja Etelä-Suomen lääninhallituksen tuella. Harun Osmani on pitänyt päihteetöntä kerhoa albaanimiehille ja –nuorille Opetusministeriön tuella.

Seniorien projekti aloitti vuonna 2006 helmikuussa Larissa de Robertin ja Amran Mohamed Ahmedin vetämänä Länsimäessä, jossa nyt toimii seniori-ikäisten maahanmuuttajien tukipysäkki RAY:n tuella. Se palvelee pääkaupunkiseudun seniori-ikäistä väestöä. Hankkeen tarkoituksena on tukea maahanmuuttajien vanhempaa polvea, joka on jäänyt monessa asiassa vaille huomiota. Tavoitteenamme on etsiä asiakkaille yhdessä heidän kanssaan mahdollisuuksia olla mukana elämässä ja vaikuttaa ympäristön ja yhteiskunnan asioihin. Seniorien pysäkki tarjoaa neuvontaa, juttuseuraa, toimintaa, retkiä, vierailuja ja virkistystä eläkeikäisille ja myös heitä nuoremmille maahanmuuttajille.

Yhdistyksemme ulkomaalaisten tiedotus- ja kriisipiste jatkoi toimintaansa Hakunilassa. Se palvelee Hakunilan, Koivukylän ja muiden Vantaan alueiden ja ympäristön ulkomaalaisia ja myös suomalaisia, jotka haluavat esim. tietoa alueen vieraista kulttuureista ja yhdistyksen toiminnasta. Vuonna 2006 neuvontaa järjestettiin myös Tikkurilassa ja erikieliset neuvojat olivat koko ajan puhelimitse tavoitettavissa.

Monikulttuuristen asioiden neuvottelukunnassa jatkoivat yhdistyksemme puheenjohtaja Harun Osmani, hallituksen jäsen Basil Eneh ja yhdistyksen jäsen Päivi Korkea-aho. Yhdistyksellä on ollut aktiivinen osa alueemme turvallisuustalkoissa, joissa on mukana mm. poliisitoimi. Olimme mukana SEIS-projektissa, maahanmuuttajien, sosiaalitoimen, ja poliisin yhteistyössä. Projektin tarkoitus on poistaa syrjintää ja rasismia. Burhan Hamdon osallistui vuonna 2006 Brysselissä pakolaisjärjestöjen ECRE-ohjelmaan, jonka avulla pyritään parantamaan pakolaisten asemaa Euroopan Unionin alueella. Olimme myös mukana Rasmus-verkoston tukiryhmässä. Teimme yhteistyötä Vantaan kaupungin ja seurakuntien kanssa maahanmuuttajien integroimisen edistämiseksi.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys
Kannuskuja 2, 2. krs. parkkitaso (Hakunila),

01200 VANTAA

Puhelin: (09) 2722775, 040-5013199

Sähköposti: hakunilan(a)kolumbus.fi

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen
Länsimäen toimintakeskus

Kilpakuja 1,
01280 VANTAA