skomars
 
 
 
 
 
 
 
     
 

Maahanmuuttajien kotouttaminen vaatii vuorovaikutusta

 

 
 

 noedplus 001

 
   
 
  Handbook
 
   Handbook  
     

 

 

 
 
Kulttuurikattila
 

Hakunilan ja Länsimäen kansainvälinen keittokirja.
lue lisää >>>

Vuonna 2002 yhdistys oli mukana Urban II –ohjelmassa. Saimme tukea eri kieliryhmien toimintaan ja järjestimme suomen kielen kursseja ulkomaalaisille Hakunilassa ja Länsimäessä ja kerhoja ja tukiopetusta. Näistä projekteista ovat vastanneet mm. yhdistyksen puheenjohtaja, opettaja Harun Osmani; opettaja Eini Nykvist, opiskelijat Riikka ja Reija Nykvist, opettaja, kirjailija Amran Mohamed Ahmed; opiskelija Shahla Negahdari, neuvontatyöntekijä Larissa De Roberti ja opiskelija Vjollca Shaqiri. Suomen kieltä opettivat menestyksellisesti Marianna Remy ja Mirja Martynova. Urban-projektin, Suomi-Venäjä-seuran Itä-Vantaan osaston ja Hakunilan aluetoimikunnan kanssa yhteistyössä järjestimme myös Naistenpäivän juhlan Hakunilan nuorisotalossa ja Venäläis-inkeriläisen juhlan Kimokujan koululla. Näistä löytyy kuvia kotisivultamme.

Osallistuimme vuonna 2002 Vantaan kulttuuripalvelujen ja Hakunilan aluetiimiin organisoimaan Eurooppa-päivän juhlaan. Järjestimme romanimusiikki-illan ja mm. kaksi korkeatasoista Venäjä-esitelmää Skomarsin torpassa, puhujina olivat FK Georgi Shurupov ja FT Johannes Remy. Syksyllä 2002 yhdistys, Filoksenia ry. ja Hakunilan seurakunta järjestivät Opetusministeriön tuella kaksi islam-kristinusko-tapahtumaa. Professori Jaakko Hämeen-Anttila, lääkäri Anas Hajjar, professori Juha Pentikäinen, kirkkoherra Reijo Liimatainen ja FK Derar Husseini kertoivat islamista ja kristinuskosta. Burhan Hamdon, joka organisoi tilaisuudet yhdessä kirkkoherra Liimataisen kanssa, esiintyi tilaisuuksissa, samoin Egyptistä vierailulla ollut muusikko Mohamed Shabana. Järjestimme myös romanien joulujuhlan, kansainvälisen joulujuhlan yhdessä Suomi-Venäjä-seuran Itä-Vantaan osaston kanssa ja tuimme muslimien Id-juhlia. Yhdistyksen naiset osallistuivat syksyllä naisten risteilyyn, jossa heillä oli mahdollisuus tavata suomalaisia naisia eri aloilta, mm. naispoliitikkoja.
Vuoden 2002 päätteeksi yhdistys järjesti monikulttuurisen konsertin Savoy-teatterissa. Siellä esiintyivät arabien, kurdien ja albaanien parhaat Suomessa asuvat esiintyjät. Arabialaista musiikkia esittäneessä Al- Teslimissä on mukana myös suomalaisia muusikoita Leif Karlsonin johdolla.
Eri kulttuurien lapsille järjestettiin kerhotoimintaa kirjallisuuden, kuvataiteen ja muiden harrastusten merkeissä. Lasten toimintaa järjestimme mm. 7:nde Mars Fonden –säätiön tuella.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys
Kannuskuja 2A, 3. krs. (Hakunila),

01200 VANTAA

Puhelin: (09) 2722775, 040-5013199

Faksi: (09) 2722775

Sähköposti: hakunilan(a)kolumbus.fi

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen
Länsimäen toimintakeskus

Kilpakuja 1,
01280 VANTAA