skomars
 
 
 
 
 
 
 
     
 

Maahanmuuttajien kotouttaminen vaatii vuorovaikutusta

 

 
 

 noedplus 001

 
   
 
  Handbook
 
   Handbook  
     

 

 

 
 
Kulttuurikattila
 

Hakunilan ja Länsimäen kansainvälinen keittokirja.
lue lisää >>>

Vuonna 2003 lapsille ja naisille tarjottiin kerhotoimintaa opiskelun ja eri kulttuurien merkeissä. Kerhotoimintaa on järjestetty monen eri kieliryhmän lapsille. Koulujen kanssa on tehty yhteistyötä, mm. käyty puhumassa eri aiheista. Lapsille on järjestetty tanssi- ja taideopetusta ja eri kulttuurien omia kerhoja Opetusministeriön, Etelä-Suomen lääninhallituksen ja Vantaan kaupungin avustuksilla. Nuorille oli liikuntaa ja tanssia.

Yhdistys järjesti pitkin vuotta eri kulttuurien juhlia ja tilaisuuksia ja suomalaisille suunnattuja monikulttuurisia tapahtumia. Yhdistys on myös osallistunut muiden järjestämiin kulttuuritilaisuuksiin. Vuonna 2003 järjestimme Naistenpäivän juhlan, johon osallistui mm. kulttuuriministeri Kaarina Dromberg. Toinen Naistenpäivän juhla pidettiin Hakunilassa. Hakunilassa järjestimme myös Nigeria-, Puola-, Arabia- ja Suomi-illan. ”Uskonnot kohtaavat koulussa” toteutettiin Hakunilanrinteen koululla Sivistystoimen ja seurakunnan kanssa yhteistyössä. Osallistuimme Hakunila-päivään. Huumeseminaari pidettiin Tikkurilassa. Lisäksi oli joulu- ja Iid-juhlia. Venäläisen musiikin konsertti pidettiin Hakunilan nuorisotilalla. Larissa De Roberti veti maahanmuuttajien liikuntaa ja järjesti Länsimäessä liikunta-tapahtuman. Suomen kielen kursseja pidettiin yksi Länsimäessä ja kaksi Hakunilassa. Yhdistyksellä oli vieraita mm. Englannista, josta käytiin tutustumassa kerhotoimintaan.
Syksyllä 2003 yhdistys järjesti Opetusministeriön tukemana yhdessä Helsingin juutalaisen seurakunnan kanssa rauhantyö-projektin, jonka päätapahtuma juutalais-islamilainen foorumi oli kulttuurikeskus Caisassa. Siihen osallistuivat mm. professorit Heikki Palva ja Heikki Räisänen, johtaja Gideon Bolotowsky, psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman, rabbi Moshe Edelmann, imaami Khodr Chehab, dosentti Haseeb Shehadeh, ja opettaja Mohamed Matooq. Tässä luotiin myös perustaa pysyvälle juutalaisten ja muslimien yhteistyölle.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys
Kannuskuja 2A, 3. krs. (Hakunila),

01200 VANTAA

Puhelin: (09) 2722775, 040-5013199

Faksi: (09) 2722775

Sähköposti: hakunilan(a)kolumbus.fi

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen
Länsimäen toimintakeskus

Kilpakuja 1,
01280 VANTAA

Sano huumeille ei
Nuorille tarkoitetut huumeita k?sittelev?t internet-sivut suomen,
kurdin, somalian, arabian ja albanian kielillä.
Sivujen valmistamista ovat tukeneet STM ja Terveyden edistämisen keskus.