skomars
 
 
 
 
 
 
 
     
 

Maahanmuuttajien kotouttaminen vaatii vuorovaikutusta

 

 
 

 noedplus 001

 
   
 
  Handbook
 
   Handbook  
     

 

 

 
 
Kulttuurikattila
 

Hakunilan ja Länsimäen kansainvälinen keittokirja.
lue lisää >>>

Albanialaiset ovat toimineet Hakunilassa jo ennen yhdistyksen perustamista järjestämällä albanialaisia kulttuuri-iltoja. Makedonian albaani, opettaja Harun Osmani on toiminut vuosia yhdistyksen puheenjohtajana. Hän on osallistunut paljon ulkomaalaisten asioiden hoitamiseen Vantaalla ja on mukana mm. kaupungin monikulttuuriasioiden neuvottelukunnan toiminnassa ja Vapaa-ajan lautakunnassa.

 

{mosimage}

Arabialaiset ovat osallistuneet yhdistyksen toimintaan alusta alkaen. He toimivat aktiivisesti ulkomaalaisten neuvontapisteen saamiseksi Hakunilaan ja hanke onnistui vuonna 2001. Libyalainen arabian kielen opettaja Mohedin Al Aswad on yhdistyksen toinen puheenjohtaja ja hänen johtamansa arabikulttuuriyhdistys on yhdistyksemme likeisin yhteistyökumppani. Yhdistyksen toiminnanjohtaja, sosiologi Burhan Hamdon on syyrialainen, samoin yhdistyksen kotisivusta ja ATK-asioista vastaava arkkitehti, graafikko Housam Hamadon.

Inkeriläiset ovat olleet monia vuosia aktiivisia oman kulttuurinsa asioissa ja järjestäneet vuosittain kaikille avoimia juhlia Hakunilassa. Yksi yhdistyksen perustajista kansanlaulaja, eläinlääkäri Irina Kolo on perustanut Hakunilaan lasten ja nuorten kansantanssi- ja lauluryhmän Mesimarjat. Se on esittänyt inkeriläisiä lauluja ja tansseja juhlissa eri puolilla pääkaupunkiseutua ja tehnyt tunnetuksi elämäniloista inkeriläistä kulttuuria.

Kurdit ovat olleet mukana koko yhdistyksen toiminnan ajan. Kurdilasten kerho on toiminut Hakunilassa useita vuosia. Kerholaiset ovat myös askarrelleet, leikkineet ja tanssineet erilaisissa tapahtumissa. Kerho on järjestänyt juhlia, retkiä ja muuta ohjelmaa myös aikuisille. Tällä hetkellä kurdinaisia ja – lapsia kokoontuu Länsimäen kansainvälisessä toimintakeskuksessa.

Romanit ovat myös mukana yhdistyksen toiminnassa. Anneli Grönfors on pitänyt romanilasten kerhoa ja ollut järjestämässä tapahtumia.

Somalialaiset olivat mukana perustamassa yhdistystä. Yhdistys on monen vuoden ajan järjestänyt toimintaa somaliankielisille naisille ja tytöille. Somalialaiset ovat osallistuneet erilaisiin tapahtumiin ja heidän sambuusinsa on todettu maukkaiksi.

Vuonna 2001 opettaja Amran Mohamed Ahmed järjesti Hakunilan aluetoimikunnan tuen turvin kotitalouskurssin somalinaisille, johon osallistuttiin innokkaasti. Liban Abokar on myös mukana yhdistyksen toiminnassa hallituksen jäsenenä. Amran Mohamed Ahmed on järjestänyt naisten ja lasten kerhotoimintaa Hakunilan avoimessa päiväkodissa, jossa on opiskeltu kotitaloutta, käsitöitä ja muita käytännön taitoja ja suomen kieltä ja kulttuuria. Lapsille on opetettu kuvaamataitoa ja omaa kieltä ja kirjallisuutta. Kesällä on ollut jalkapalloa ja uintia.

Venäläistä kulttuuria on esitelty venäläisin, inkeriläisin ja suomalaisin voimin usein yhdessä Suomi-Venäjä-seuran Itä-Vantaan osaston kanssa. Yhdessä on pidetty Naistenpäivän juhlat ja joulujuhlat.

Opettaja Ninel Artemieva on pitänyt aiemmin korkeatasoisen Puskin-kurssin Hakunilan alueen kouluissa ja kirjastossa. Hän ja Janna Jänis ovat pitäneet myös venäjänkielistä lastenkerhoa.

Vietnamilaiset ovat osallistuneet taidetapahtumiin ja olleet mukana tukemassa neuvontapisteen toimintaa.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys
Kannuskuja 2A, 3. krs. (Hakunila),

01200 VANTAA

Puhelin: (09) 2722775, 040-5013199

Faksi: (09) 2722775

Sähköposti: hakunilan(a)kolumbus.fi

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen
Länsimäen toimintakeskus

Kilpakuja 1,
01280 VANTAA

Sano huumeille ei
Nuorille tarkoitetut huumeita k?sittelev?t internet-sivut suomen,
kurdin, somalian, arabian ja albanian kielillä.
Sivujen valmistamista ovat tukeneet STM ja Terveyden edistämisen keskus.